Kyllä aamulla harmitti, etten ollut ostanut raskaustestiä ajoissa. Aamupissa meni iloisesti pönttöön. Kävin apteekissa ja tietty ohjeessa luki, että aamupissa olis parasta, mutta testin voi tehdä mihin aikaan päivästä tahansa. Jäin sitten odottelemaan, että edellisestä vessassa käynnistä olisi tarpeeksi pitkä aika. Hätä rupesi tuntumaan ja 2,5 tunnin kohdalla päätin tehdä testin.

Otin kaiken valmiiksi. Kännykkäkin oli asennettu sekunttikello asentoon. 40 sekunnin kohdalla näkyi vain testiviiva. Silloin mies halasi osaanottavasti. Mutta eihän minuutti ollut vielä kulunut... En ollut oikein osaanottojen vastaanotto tuulella. Tuijotin vain testiä ja sieltähän alkoi toinen viiva hahmottua!!! Ennenkuin 2 minuuttia oli kulunut oli kaksi viivaa selvästi näkyvillä. Se testi viiva kylläkin tummempana. En tiennyt ollako raskaana vai eikä. Tulkitsin testi tulosta niin, että olen varovaisesti raskaana ja että voisin pikkuisen iloita tuloksesta. Mies ei ollut oikein vakuuttunut.

Soitin klinikalle. Sieltä sanottiin, että he kyllä tulkitsevat niin, että jos on kaksi viivaa niin silloin on raskaana. Ei se viiva tyhjästä tule. (Miehen reaktioon vaikuttaa varmaankin ovulaatiotikkujen tuijotus. Lähempänä h-hetkeä viivat ovat yhtä vahvat, mutta ennen sitä vastausviiva on himmeämpi). Jatkan lääkitystä normaalisti, vasta loppukuusta lääkitystä aletaan asteittain vähentää. Teen varmuuden vuoksi (ja miehen vakuuttamiseksi) ylihuomenna testin uudestaan.