Me oltiin koko porukalla viikon reissussa. Etukäteen taas mietin kovasti mitä pitää pakata matkaan. Olisimmehan matkalla Lappiin ja siellä voisi olla vielä kylmä. Taavi-vaavin matkalaukku tuli täyteen ja reppukin pullisteli, loput tavarat laitettiin vaununkoppaan. Mulla ei kovin paljon edes pakattavaa ole itselleni kun imetyspaitoja on vain viisi kappaletta ja yksi edustus kelpoinen fleecetakki. Otin mukaan ulkoiluvaatteita. Vaellus- ja sadesään kävelykengät pakkasin muovikassiin. Se muovikassi odotti minua eteisessä kun palasimme kotiin, hyvin pärjäsin pelkillä sandaaleilla koko reissun, myös sen tunturipatikkaretken.

Vauvali nukkui ensimmäisen päivän ajomatkan melkein kokonaan. Olimme kaksi yötä miehen sukulaisten luona. Oli ihanaa kun vauvaa ei tarvinnut kahtena peräkkäisenä päivänä istuttaa turvakaukalossa useita tunteja. Matkalla Lappiin halusin käyttää poikaa ihan ulkomailla eli Ruotsin puolella. Sopivasti minun ajavuorolla oli rajasilta. Ajoin Ruotsiin. Pysähdyimme heti ja mies otti muutaman kuvan, sitten käännyin takaisin Suomeen. Meidän poika nukkui koko ensimmäisen ulkomaanmatkansa ajan.

Taavi-vaavilla oli tosi kivaa kummilassa. Kummien kaksi tyttöä halusi leikkiä Taavin kanssa. Kummilasta löytyi myös leikkimatto, jonka kaari oli täynnä jänniä leluja joita oli kiva heilutella. Lapissa oli sen verran viileätä, että poika nukkui ulkona pitkiä päiväunia.

Kotiinpäin lähdimme autojunalla. Taavia ei häirinnyt vaikka peti heilui ja yö ei ollut ihan hiljainen. Ihanteellinen matkakaveri tuo meidän vauva.

Me saimme kirpparilta hoitopöydän mukana kylpyammeen. Amme on sellainen istuin mallinen. Nyt Taavi on jo niin iso, että häntä on hankala kylvettää tuossa ammeessa, kun poika ei osaa istua. Taavi on hieman pelännyt kylpyjä. Ilmeisesti hän on kuvitellut tippuvansa. Mies keksi siihen pelkoon ratkaisun: hän otti poikaa käsistä kiinni. Ensin poika puristi kovaa, mutta kun pelko väistyi ote höllentyi. Nyt viimeksi Taavi kerkesi jopa nauttia kylvystä. Meidän on hankittava Taaville toinen amme.

Kuinka usein nämä kirjoitukset päättyvätkään näihin sanoihin: Vauva heräsi, täytyy mennä...