Ja mitä tulikaan eilen tehtyä... Ei ainakaan mitään listalta. Lähimmäksi osui lakanaprojekti, mutta se muuttui matkan varrella tummiksi vaatteiksi. Kävelylenkin tilalle tuli lumenluontia. Onneksi oli kevyttä pakkaslunta, sitä jaksoi heitellä. Juuri ennen puolta yötä mieskin saapui työreissulta kotiin. Nyt hänellä ei pitäsi olla enää pitkiä reissuja- ihanaa.

Jossain vaiheessa pelkäsin, että vauva lähtisi syntymään kun mies on matkalla. Mutta onneksi ei. Minulla ei ole tainnut olla edes niitä harjoittelusupistuksia, tai ainakaan en ole huomannut sellaisia. Veljeni kanssa neuvottiin vauvaa valitsemaan hyvä syntymäpäivä. Minun tammikuisena synttärinä hänen ei sopisi syntyä, haluan pitää sen omana juhlanani. Veljeni toivotti vauvan tervetulleeksi jakamaan oman tammikuisen synttärinsä. Sitten neuvoimme, että ystävänpäivänä tai karkauspäivänä ei olisi hyvä syntyä. Tai eihän siinä syntymisessämitään haittaa ole, mutta myöhemmin juhlien viettäminen voisi olla hankalaa.

Aamuisin olen todella voimaton. Tänäänkin istuskelin aamupalan jälkeen hiljaa paikallani. Huomasin, ettei vatsani vedä enään tavallisen kokoista annosta puuroa. Huomenna keitän sitä vähemmän. Yskiminen jännittää, kun se voi joskus johtaa oksentamiseen. Tai pissi voi lirahtaa, jos ei ole tarkkana. Jalat tuntuvat makaroonilta ja suihkussa käyminen on kuin olisi maratonin juossut. Onhan tässä kyllä sekin, että lomille jäätyäni liikunta on vähentynyt. Onkohan sillä jotain tekemistä väsyn kanssa. Illalla nukahtaminen on vaikeutunut. Vauva jamittelee silloin kun pitäisi valot sammuttaa ja käydä nukumaan.

Mammavaatteita en ole paljoa ostellut. Ihan selkeitä mammavaatteita mulla on kahdet housut, 40 den sukkahousut, legginsit, olohousut, kolme pitkähihaista trikoopaitaa ja imetysliivit. Muutama päivä sitten mietin jo ettei tartte enää mitään ostaakaan, mutta isoja pikkuhousuja tartten. Nukkumaan mennessä asettelen pikkareita niin, että olisi mukava olla. Olen huomannut, että useimmissa housuissa jalka-aukot ovat liian ahtaat. Eli pikkari ostoksille.

Viikonloppuna, ystäväni joka vasta opettelee suomenkieltä näki minut ja totesi: sinä olet iso äiti. Se kuulosti tietty ihan isoäidiltä. Eli vatsa on kasvanut söpöksi vauvavatsaksi. Kun vauvalla on jamit, hänen liikkeet näkyy myös ulkopuolelle.

Nyt on kiireinen viikko. Ohjelmaan kuuluu: sairaalan perhevalmennus, neuvolakäynti, hammaslääkäri ja äitiyslääkärillä käynti.