Reissun jälkeen oli ihanaa tulla kotiin. Aamulla mulle selvisi, että olin kuorsannut. Mies oli yöllä paennut vierashuoneeseen, mutta unet oli jo hänellä mennyt pilalla. Mä siis pystyn kuorsaamaan kyljelläni maaten. Mies parka! Sovimme, että silloin tällöin kun mulla on töissä helppoa ja miehellä jotain tärkeää, voisin mennä jo illasta vierashuoneeseen. Yhden yön olen siellä jo nukkunut. Sain hyvin nukuttua myös vieraspedissä.

En muista mitä touhusin, mies oli katsellut minua huomaamattani. Sitten hän sanoi erittäin painokkaasti, että täytyy olla aika sokea jos ei huomaa mahaani raskausmahaksi. Ai kun oli suloisesti sanottu . Mulla oli silloin kyllä trikoopaita päällä. Totesin miehelle, että jotkut tunikoistani hämää aikalailla.

Halusin innoissani esitellä vauvan liikkeet miehelle. Vauva on ollut rauhallisempi, ja on liikkunyt yöaikaan. En ole sitä varten miestä mennyt herättämään. Tänään kun mies on työmatkalla vauva on taas laittanut vatsanahkani liikkeelle.

Mietin, miten juhlia isänpäivää. Omalle isälle lähetin kortin ja jonkun ajan kuluttua soitan hänelle. Mutta mitä omalle miehelle? Hänelle on vaikea keksiä muutenkin lahjoja. Ja kortti tuntui jotenkin ennen aikaiselta. Lauantaina siivosin. Ja sitten aloin leipoa, elämässäni ekaa kertaa mokkapaloja. Mieheni ei välitä kovasti makeasta ja ainoa mitä hän on pyytänyt on mokkapalat, siispä niitä leipomaan. Katsoin ohjeen huolimattomasti, siinä oli maininta uunipellistä ja pellin koko. En tarkastanut niitä mittoja ja kun taikina oli tehty tajusin, että kyse ei ollut uunipellistä vaan jostakin puolta pienemmästä. Paistoin pohjan pyöreässä irtopohja vuoassa. Uunista ottamisen jälkeen pohja vieman vetäytyi. Kun siihen sitten laittoi täytteen, se valui sinne reunan sisälle. Ai ai ai, kyllä harmitti ja täytekin oli liian löysää. Opin monta juttua mitä tehdä paremmin seuraavalla kerralla! Pohjaosuus oli hyvää, täyte liian makeaa. Kirjoitin kakun päälle ISI. Lahjaksi mies sai yhden DVD-kokoelman. Sarja tuli aikoinaan telkkarista ja siitä lähtien ollaan mietitty, että sellainen pitäisi saada DVD:nä. Ostin lahjan jo työmatkalla ja perjantaina mies puhui, että pitäisi käydä ostamassa se kokoelma kun hän oli nähnyt sellaisen Anttilasta. Hymyilin itsekseni. Meillä juhlittiin jo eilen kun tänään mies lähti työmatkalle ennen aamu seitsämää. Taidan kohta syödä kakkua!