Huh hu, ei meillä olekaan koliikkia, se onkin ihan vain tavallista ilmavaivaa. Cuplaton on auttanut. Lisäksi olen yrittänyt olla huolellinen tuon röyhtäisyn kanssa. Monena iltana ei ole ollut ollenkaan itkua. Pikku Taavi-Vaavi kyllä kärsii ilmavaivoista. Toisinaan hän herää itkemään kun pieraisu sattuu niin kovasti. Voi pientä!

Meillä on systeemit muuttuneet täysin. Taavi nukkuu yönsä meidän välissä. Siitä on seurannut se että poika nukkuu yössä pidempiä jaksoja. Ja samoin minäkin saan nukuttua pidempään, sillä nukahdan syöttäessä. Kyllä elämäni on piristynyt. Nyt pyrin aamupäivästä Taavin kanssa kävelylle. Ja vasta iltapäivällä nukun päiväunet ja aina en edes niitä tarvitse. Huonona puolena voisin sanoa niskajäykkyyden. Öisin tietty varon, etten käänny vauvan päälle ja siitä aiheutuu tuo jäykkyys.

Minähän en vauvaani vertaa muihin vauvoihin. Niinhän minä luulin. Uusimmassa Vauva-lehdessä mainittiin kuukauden ikäisestä joka oli jo hymyillyt vanhemmilleen. Meidän vauva oli silloin 6 viikkoa ja ei ollut hymyillyt. Ajattelin, että lehden vanhemmat ovat varmaankin erehtyneet. Ei heidän vauva oikeasti ole hymyillyt, se on ollut vain refleksi. Niin, minähän en vauvaani vertaa muihin vauvoihin... Voi kun pystyisinkin tuohon.

Taavi on saanut babysitterin. Hän viihtyy siinä yllättävän pitkän ajan. Taavi katselee rauhallisesti ympärilleen. Ja riemastuu kun hänen kanssa tulee juttelemaan ja leikkimään. Miehen kanssa ollaan saatu syödä yhtäaikaa aamupalaa kun vauva istuskelee sitterissä. Vielä hän ei ole nukahtanut sitteriin.

Eilen oli neuvolassa käynti. Poika on pian tuplannut syntymäpainonsa. Edelleen mennään rintamaidolla. Tässä eräänä iltana Taavi oli syönyt paljon. Ja hän halusi koko ajan lisää. Ajattelin jo että tissini ovat tyhjät ja mies lämmitti hieman korviketta. Yllätyimme kun Taavi ei enää osannutkaan syödä pullosta! Päätimme, että Taavia pitää aina välillä syöttää pullosta. Eli saatan toisinaan lypsää maitoa joka sitten laitetaan pulloon. Jos hän ei opi uudestaan juomaan pullosta, en voi lähteä minnekään. Eilen kävin pikaisesti asioilla ja mies oli juottanut pullosta. Ensimmäiset 20 ml oli ollut vaikeaa, puolet oli kuulemma tullut heti ulos. Sitten seuraavat 30 ml oli sujunut hyvin. Mutta viimeiset 20 ml oli ollut taas vaikeaa. Tutti ei enää kelpaa pienelle.