Ajattelin että vauva tai poika nimitys lapsestamme ei pidemmän päälle ole hauskaa tässä blogissa. Niinpä päätin, että blogissani kutsun vauvaamme Taaviksi. Nyt hän on Taavi- vaavi, sitten hänestä tulee Taavi-Taapero, jonka jälkeen hän on Taavi-Tenava ja lopulta Taavi-Teini. laugh Juuri nyt Taavi nukkuu.

Taavi löysi muutama päivä sitten oikein kunnolla äänivaransa. Iltaisin hän tykkää esitellä meille kuinka hänestä lähtee ääntä. Ei hänellä koliikkia ole, ilmavaivoja kylläkin. Illalla Taavin on vaikea rauhoittua. Tissin syöntikin on levotonta ja jos tissi irtoaa suusta hän viuhtoo päätään eikä oikein osaa ottaa tissiä uudestaan suuhun. Mutta kun hän lopulta sen saa, niin syönti jatkuu. Oloni on aika ankea kun vauva huutaa täysillä ja ei oikein tiedä mikä häntä vaivaa ja mistä olisi apua. Toisinaan auttaa kun hän saa tissin suuhun, joskus hän rauhoittuu vaipanvaihtoon, mahallaan olokin helpottaa ja olan päällä oleva röyhtäysyasento. Noista sitten kokeilen ja katson mistä olisi apua. Oi, tuosta unohtui hieronta- sekin saa Taavin joskun hyvälle tuulelle.

Taavin suhteellisen säännöllinen rytmi on mennyt sekaisin. Enää hän ei nukukaan 3-4 tuntia. Joskun nukahtamisesta tunnin kuluttua pitää saada lisää ruokaa, toisinaan sitten hän nukkuu tuon 4 tuntia. Mutta aika usein se jää kahteen tuntiin. Onneksi yöllä hänellä on pidemmät unet. Taavi on aloitellut ulkoma nukkumisen. Emme ole pitäneet häntä vielä koko päiväunia ulkona, vaan tunnin kuluttua olemme ottaneet hänet sisälle nukkumaan.

Viime yöna kun imetin, oli yhtäkkiä olohuoneen takaovenikkunassa kasvot! surprise Mutta onneksi ne oli vain kissankasvot. Olen ostanut myrkytöntä kissankarkotetta. Nyt pitänee alkaa merkkaamaan ne paikat joihin en halua enää naapureiden kissojen tulevan. En tahdo löytää kissaa nukkumasta Taavin kaulan päällä, tai missään muuallakaan siellä vaunuissa.