Eilen kävimme siellä rakenneultrassa. Viimeksihän vauva tahtoi vain rauhassa nukkua ja sitä häirittiin, että hän näyttäisi sivuprofiilin, jotta niskaturvotusta vois laskea. Eilen ei ollut nukkumisesta mitään tietoa, vaan vauva oli tosi vauhdissa. Ensimmäiseksi hämmästyin kuinka isoksi vauva on kasvanut, hän ei enää mahtunut kokonaisena ultrakuvaan. Ihmettelin myös miksi en saa vauvasta mitään tolkkua, ja sitten selvisi, että ensimmäisenä ultrassa näkyi peppu. Näkyi myös sydän, aivot, selkäranka, erittäin liikkuvat raajat, hetken aikaa kasvojen sivuprofiili ja paljon muuta... Vauva oli niiiin liikkuvainen, että sydäntä ei pystynyt ultraamaan niin tarkkaan kuin olisi pitänyt. Tiettyjä kohtia ei saatu kunnolla näkyviin, niinpä saimme uuden ajan. Samalla tarkastetaan joku istukan poimu. Eli kuukauden kuluttua saan (menen yksin, sillä kertaa mies töissä) taas katsella vauvaa.

Meille sanottiin, ettei ole mitään aihetta huolestua, vaikka saamme uuden ajan. Olen hyvin rauhallinen ihminen ja en tullut hysteeriseksi. Ja jos vauvan sydämessä on jotain, niin eihän sille mitään tehdä ennen kuin hän syntyy. Kait tuota tulee silti jokusen kerran mietittyä, ennen seuraavaa ultraa.

Saimme kuvia mukaan. Sivuprofiilista on yksi kuva ja eräs kuva on vauvan vasemmasta kämmenestä, jossa näkyy vauvan sormet. Kyllä muuten vauvan kädet heilui. Ei minulla ole ollut aavistustakaan miten vilkasta menoa vatsassani pidetään.