Ei tässä näin pitkää taukoa pitänyt olla... Olen hieman muuttanut päivärytmiäni. Ennen lounasta en avaa konetta tai telkkaria. Sallin itselleni poikkeuksia kuten tänään. Käytän säästyneen ajan kotitöihin. Koti tietty kiittää, mutta sosiaalinen nettielämä kärsii. En ole oikeastaan kaivannut telkkaria. Meillä digiboxi nauhoittaa ne sarja,t joita seuraan ja katselen niitä silloin kun kerkeän. Nauhoitettavien sarjojen määrä on vähentynyt.

Meidän Taavi-vaavi on kasvanut paljon siitä kun viimeksi kirjoitin. Nykyisin Taavi on siirtynyt ryömimisestä konttaukseen. Toisinaan pylly heiluu korkealla, mutta hienosti hän pääsee eteenpäin. Hän on jo löytänyt tien olohuoneesta suihkuhuoneeseen. Nykyisin miehen työhuone/vierashuoneen ovi pitää olla kiinni. Sinne ei Taavilla on mitään asiaa. Jokellus on muuttunut tavuiseksi. Yleensä sieltä tulee: tä-tä-tä täää. Parin viimeisen päivän aikana hän on korottanut äänensä niin kovaksi, että melkein säikähdän. Mielestäni hän ei ole sanonut vielä mitään sanaa, vaikka joskus kuuluukin "äiti" tai "ei".

Taavi-vaavilla on nuha. Nenän niistäminen on hänestä aivan kamalaa. Tiedän, ettei lasten neniä pidä niistää niin että puristaa nenää. En tiedä milloin hän alkoi vihaamaan tuota niistämista. Hän huutaa ja pyörittää päätään kun tulen nenäliinan kanssa. Itku kyllä päättyy kun sanon taikasanan: loppu. Se on merkki, että nyt on toimitus suoritettu ja äiti ei enää koske nenään.

Pistäydyimme perheessä jossa on neljä reipasta poikaa. Taavi oli aivan pöyrällä päästä kun hän yritti seurata kaikkien lasten toimintaa. Näytti siltä kuin Taavi olisi halunnut juosta poikien kanssa. Kahvipöydässä Taavi otti kontaktia vieressä istuvaan poikaan. Seuraavana päivänä kävimme tervehtimässä alle 3 viikkoista poikaa. Taavi oli syöttötuolissa kun hain vauvan syliini. Kävin istumaan Taavin viereen. Taavi katseli vauvaa ja jutteli hänelle jotain. Sitten Taavi kurkoitti, että ylettyi koskemaan vauvan sukkaan. Tuo pieni vauva on muuten "perinyt" Taavin pieneksi käyneet vaatteet. Mutta tuskimpa poikamme tunnisti niitä pieniä sukkia.

Viime aikoina olen voivotellut sitä hajun määrää joka lähtee pienen pojan kestovaipoista kun ne roikkuu kuivumassa...