Ulkona on viime päiviä viileämpää ja vauva nukkuu tyytyväisenä. Minäkin iloitsen, että olen saanut siivoiltua. Melkein tekis mieli toivoa viileää kesää, mutta en kuitenkaan.

Jokunen aika sitten oli oikein lämmintä. Vaunukävelyllä olin välillä pelkällä t-paidalla. Sillä olikin huonot seuraukset, meinasi tulla tissitulehdus. Seuraavana päivänä oikean tissin oikea puoli oli kipeä ja täynnä kovia patteja (tietyllä tieosuudella tuuli viileästi oikealta). Tissi äityi ihan kosketus araksi. Onneksi oli saunapäivä. Olin lauteilla tavallista pidempään. Lämpimässä suihkussakin seisoskelin. Saunan jälkeen yritin lypsää, mutta ei maito lähtenyt tulemaan. Seuraavaksi lämmitin tissiä kauratyynyllä. Lämmityksen jälkeen onnistuin aina hieman lypsämään. Siinä se ilta vaihtui yöksi kun lämmitin tissiä, hieroin patteja ja lypsin. Olin ihan poikki väsynyt ja menin nukkumaan vaikka pelkäsin, että yön aikana tulehdus pahenee. Yöllä syötin toisesta tissistä. Aamulla en uskaltanut koskea tissiin. Mutta kun aamusyötön syötin tulehdustissistä huomasin riemukseni pattien olevan poissa ja kipua ei enää ollut- jippii. Mun pahimmissa mielikuvissa tissitulehdus olisi aiheuttanut tauon imetyksessä ja siihen olisi voinut tyssätä koko imetys. On se vaan reissuissa kätevää kun vauvan ruuat kulkee mukana eikä tartte edes mikroa etsiä huoltoasemilta. Ennen en tiennyt, että tissitulehdus voi iskeä kesälläkin, nyt tiedän!

Eilen Taavi huomasi vaunujensa kuomussa olevan "ikkunan". Hän ilmeisesti näki siitä taivasta ja puita. Menin ikkunan luokse ja kurkistin siitä. Sanoin: kukkuu! Voi kun Taavi-vaavi innostui. Löysimme uuden leikin. Välillä siirryin vaunujen eteen ja siltä sanoin: Kukkuu. Vauva vaan katseli ikkunaan ja selvästi odotti että naamani ilmestyisi luukusta.