Viikonloppuna meillä oli vieraita. Yksi vieraista on toukokuussa 3-v tyttö. Hän oli tosi innoissaan vauvasta. Halusi koko ajan käydä katsomassa nukkuvaa vauvaa. Ja yleensä hänen kommentti oli: "Vauva on kipee." Yritin tiedustella, mistä hän sen huomaa, mutta pieni lääkäri ei kommentoinut diagnosiaan sen tarkemmin. Kun vauva sitten viimein heräsi, vein vauvan olohuoneeseen. Pieni vieras ei sitä huomannut. Kun hän seuraavan kerran meni katsomaan vauvaa kuului makuuhuoneesta kovalla äänellä:" Vauva on karannut." Pientä vierasta katsellessa mietin miten on hauskaa sitten kun meidän vauva on kasvanut leikki-ikäiseksi. Tahdon sanoa, että kyllä tämäkin vaihe on aivan ihana!

Tänään on kolmas päivä kun vauva on ulkoillut ja minä hänen mukana. Kyllä raitis ilma piristää. Ja toisaalta olen nukkunut kunnollisia päiväunia. Mieltäni piristi myös se, että mahdun vaatteisiini. Alkuun pidin äitiysvaatteita kun aristelin leikkaushaavaa. Äitiysvaatteet tuntuivat tippuvan päältä ja niinpä eilen varovasti kokeilin farkkujani ja ihanaa, pystyn olemaan ne päällä.

Eilen laskiaissunnuntain kunniaksi söimme hernekeittoa. Olikohan se virhe, sillä tänään vauva on tuntunut valittavan vatsaansa. Muistan jostain lukeneeni listan siitä mitä imettävän ei pitäisi syödä, mutta en löydä sitä enää mistään. Muistan vain, että chiliä ja erittäin mausteisia ruokia ja inkivääriä pitää välttää. Onko teillä tiedossa muita mitä pitää laittaa vältettävien listalle?